Ga naar inhoud

Facturering en abonnementen

Organisatiebeheerders beheren de facturatie. Locatiebeheerders hebben geen toegang tot de facturatie-instellingen.

Open de factureringspagina op https://admin.jonot.io/settings/billing/.

Als je organisatie nog geen abonnement heeft, toont het dashboard een banner met een link Kies een abonnement naar de facturatiepagina. Daar staan in de sectie Kies een abonnement de abonnementen. Als je organisatie in aanmerking komt, kun je via een sectie Probeer het gratis ook zonder kaart een demoaccount starten.

Klik op Betaalmethode bijwerken om het facturatieportaal in een nieuw tabblad te openen, beheerd door onze betalingsprovider. Gebruik het om de opgeslagen kaart bij te werken.

Voor je factuurgeschiedenis, zie Facturen hieronder. Om je abonnement op te zeggen of opnieuw te activeren, zie Je abonnement opzeggen hieronder.

Als een verlengingsbetaling mislukt, verandert de status van je abonnement in Achterstallig en toont de facturatiepagina een banner met een uiterste datum. Je organisatie behoudt alle functies gedurende 7 dagen na de eerste mislukte betaling, en latere mislukte pogingen verlengen deze periode niet. Klik om dit op te lossen op Betaalmethode bijwerken en werk je kaart bij. De status wordt weer normaal zodra Jonot de betaling heeft ontvangen.

Als de 7 dagen verstrijken zonder geslaagde betaling, trekt Jonot de functies van je abonnement in. Klanten die zich bij een wachtrij proberen aan te sluiten, zien een neutraal bericht dat de wachtrij gepauzeerd is, en de facturatiepagina toont een gewone banner over de mislukte betaling.

Klik op Facturen bekijken op de factureringspagina om je factuurgeschiedenis te openen: https://admin.jonot.io/settings/billing/invoices/. De lijst maakt deel uit van de beheerapp; een factuur-pdf opent in een nieuw tabblad.

Om te upgraden kies je een nieuw abonnement op de factureringspagina. Het afrekenen opent in een overlay op dezelfde pagina, dus je verlaat de app niet. Een actief abonnement heeft geen downgrade-optie in de app — open het facturatieportaal via de knop hierboven beschreven bij Betaalmethode bijwerken, of neem contact op met support. Wijzigingen gaan in aan het begin van de volgende factureringsperiode; tot die tijd behoud je de functies van je huidige abonnement.

Beide abonnementen bieden een onbeperkt aantal locaties. De eerste locatie is inbegrepen. Voor extra locaties betaal je op basis van het hoogste aantal actieve locaties van je organisatie tijdens de factureringsperiode. Je betaalt dus niet afzonderlijk voor elke aangemaakte locatie. Voeg je een locatie toe boven het inbegrepen aantal, dan toont het venster vóór je bevestiging de geschatte extra maandelijkse kosten.

Apparaten (gekoppelde kiosken, displays, balies en host-apps) zijn tier-gebonden in plaats van gemeten:

  • Starter — tot 5 apparaten.
  • Pro — onbeperkt aantal apparaten.

Het gedeelte Gebruik toont je huidige gebruik. Voor locaties zie je ook de prijs per locatie en een schatting voor de volgende factuur. De schatting gebruikt het hoogste locatieaantal dat tot nu toe in de huidige periode is bereikt. Als je abonnement een onderdeel niet beperkt, zoals apparaten op Pro, staat er Onbeperkt in plaats van een aantal en limiet.

Voordat je je abonneert. Als je organisatie geen abonnement heeft, voer je de code in bij de abonnementskeuze op de facturatiepagina en klik je op Code gebruiken. Jonot past de code toe wanneer het afrekenen opent. Een link naar de facturatiepagina die eindigt op ?promo=CODE vult de code voor je in. Als je de link hebt geopend en Jonot de code daarin niet kan toepassen, laat Jonot de code vallen, meldt de pagina dat en kun je doorgaan tegen de volle prijs. Als een code die je hebt getypt niet geldig is, toont de pagina een foutmelding en opent de checkout pas nadat je de code hebt verwijderd.

Nadat je je hebt geabonneerd. Als je een promo- of kortingscode hebt, pas je deze toe vanuit de sectie Heb je een promocode? — deze verschijnt wanneer je een actief abonnement hebt.

  1. Typ de code in het veld Promocode.
  2. Klik op Toepassen.

Er verschijnt een bevestiging. De korting geldt voor je volgende factuur, niet voor de huidige factureringsperiode. Bij een ongeldige of verlopen code verschijnt een foutmelding. Het aantal herhaalde pogingen is beperkt. Wacht één minuut als je de limiet bereikt.

Jonot factureert in EUR, USD, GBP, CAD, AUD, JPY of CNY. De aanmeldwizard kiest de valuta op basis van het land dat hij detecteert: euro voor EU- en EER-landen, de bijbehorende valuta voor de andere ondersteunde landen en USD overal elders. Zodra je de checkout start, toont de facturatiepagina bedragen in de valuta die voor je organisatie is opgeslagen. Daarvoor gebruikt de pagina de valuta van het gedetecteerde land.

Om op te zeggen, klik je op Abonnement opzeggen op de factureringspagina en bevestig je in het dialoogvenster. Opzeggen gaat in aan het einde van de periode — je toegang blijft bestaan tot de huidige factureringsperiode afloopt. Je wordt niet gefactureerd voor toekomstige periodes.

Al je gegevens (locaties, wachtrijen, ticketgeschiedenis) blijven na opzegging bewaard gedurende een respijtperiode, zodat je tijd hebt om te exporteren of opnieuw te activeren.

Als je hebt opgezegd maar van gedachten verandert, ga dan terug naar de factureringspagina voordat je huidige periode afloopt en klik op Abonnement reactiveren. Je abonnement wordt hervat vanaf het einde van de huidige periode zonder onderbreking van de service.

Als je abonnement al is verlopen, hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen — de factureringspagina toont opnieuw de abonnementskeuze. Kies Starter of Pro, voltooi het afrekenen, en je abonnement wordt hersteld. Je organisatie, locaties en wachtrijen zijn er nog allemaal.

De abonnementen Starter en Pro bevatten een gratis proefperiode. Je kaart wordt opgeslagen bij het afrekenen, maar er wordt pas van afgeschreven zodra de proefperiode afloopt. Je kunt tijdens de proefperiode kosteloos opzeggen. De begin- en einddatum van de proefperiode worden getoond op de factureringspagina.

Reserveringen zijn inbegrepen in het Pro-abonnement. Klanten boeken vooraf een dienst en een tijd, en medewerkers handelen reserveringen af naast klanten zonder reservering. De instellingen en beperkingen vind je in de handleiding Reserveringen.